Arama sonuçlarınız

İnovasyon ve tecrübenin birleşimi: Yapım İnşaat

Gönderen admin üzerinde 29 Mayıs 2017
| 0

Bertuğ TOPAL

Yapım İnşaat Direktörü Ceren Ahmet Köse, 2015 yılında yaşanan döviz hareketleri nedeniyle inşaat sektörünün iyi durumda olmadığını belirtti.
Köse, Gayrimenkulün dövize endeksli olması, geçmiş dönemde yaşanan inşaat patlamalarının sonuçlarının hüsranla bitmesininkarşılarına mutsuz ve huzursuz bir müşteri portföyükoyduğunu ifade ederek, “bizler öngörülü davranarak dövizdeki dalgalanmadan etkilenmemek adına gerekli önemleri aldık, müşterilerimizin bu durumdan minimum hasarla çıkması için maksimum hassasiyet ve anlayış gösterdik” dedi.
Yapım İnşaat Direktörü Ceren Köse, Genel Proje Koordinatörü Laden Köse ve şirket sahibi Tekin Köse dün şirketin Lefkoşa’daki merkezinde basın mensupları ile görüş alışverişinde bulundu.
Ceren Köse, Laden Köse ve Tekin Köse, basın mensuplarına şirketin genel durumu, sosyal sorumluluk projeleri ve inşaat sektörü ile ilgili geniş bilgi verdi.

Köse: Bir çok projeye imza attık
Yapım İnşaat Müteahhitlik Ltd.’ninPazarlama ve Satıştan Sorumlu Direktörü Ceren Köse, 1988 yılından beri müteahhitlik ve inşaat sektöründe hizmet vermekte olduklarını ifade ederek sayısız projeye ve yeniliğe imza attıklarını söyledi. Köse basın ile 2016 yılı itibari ile daha sık bir araya gelmek, sektörümü anlatmak kararı aldıklarını kaydetti.
Ceren Köse aldığı eğitim doğrultusunda tüm bildiklerini babası Tekin Köse’nin de yarattığı sağlam temeller üzerine kurulmuş bu şirkette uygulama fırsatı bulduğunu kaydederek gurur duyulan, keyif aldıkları birçok projenin içerisinde yer aldıklarını belirtti.

“Yenilikçi duruşumuzdan ödün vermiyoruz”
Köse, yaptıkları hiçbir işte yenilikçi duruşlarından ve teknolojiyi takip etmekten taviz vermediklerini kaydeden Ceren Köse, “her daim yenilikleri takip ettiğimiz gibi uygulayan da bizler olduk. En kıymet verdiğimiz ilkelerimizden biri olan yeşili ve doğayı korumak adına payımıza düşeni her daim yaptık. Doğayı bozmadan aksine oluşumuna katkı koyarak ilerlemek en önemli ilkemiz oldu” dedi.

“Döviz bizi de vurdu”
Ceren Köse, 2015 yılında dövizin dalgalanması ile birlikte tüm sektörler gibi kendilerinin de etkilendiğini kaydetti.
Köse, gayrimenkulün dövize endeksli olması, geçmiş dönemde yaşanan inşaat patlamalarının sonuçlarının hüsranla bitmesi nedeniyle karşılarında mutsuz ve huzursuz bir müşteri portföyübulduklarını belirtti. Yapım İnşaat olarak kendilerinin öngörülü davranarak dövizdeki dalgalanmadan etkilenmemek adına gerekli önemleri aldıklarını ifade eden Köse, müşterilerin bu durumdan minimum hasarla çıkması için maksimum hassasiyet ve anlayış gösterdiklerini kaydetti.

“2016’dan daha umutluyuz”
Ceren Köse, 2016 yılının daha istikrarlı olacağına inandıkları bir ekonomi inancı ile girdiklerini ifade ederek,“Aynı zamanda eş değer mal ile ilgili gerek devlet erkanının demeçleri gerekse işleyen ağızdan ağıza yayılan yanlış bilgi kafalarda karışıklık yaratmış ve müşterinin satın alma alışkanlıklarını iyice etkilemiştir” diye konuştu.

Eşdeğer mal konusu
Ceren Köse konuşmasında eş değer mallar konusunda da değindi. Köse, “bizim bakış açımızı paylaşmak isterim. 1963’te kurulan Federe Devlet dönemi de dahil olmak üzere KKTC’nin de yasalarında mal, koçan, değer gibi durumlar yasa ile sabitlenmiştir. Sizin bedelini ödediğiniz bir gayrimenkulün başkasına ait olması durumu devletleri ilgilendiren durumlardır. Unutmayalım adalet mülkün temelidir, canın değil mülkün… Bu çok önemli mülk hukuk tarafından korunuyor. Bu sebepledir ki eşdeğer mal yatırımı yapmak ev sahibi olmak isteyenlerin korkulu rüyası olmamalıdır. Güvenerek ve çekinmeden yatırım yapabilirler. Herkesin hayalinde bir ev sahibi olmak var, biz de slogan olarak “hayallerinize yatırım yapın” diyoruz. Bu hayallerin eş değer, tahsis, Türk malı gibi detaylarla mahvolmasına izin vermemek gerek” dedi.

“İnovasyona inanıyoruz”
Ceren Köse konuşmasının sonunda Yapım İnşaat olarak her daim inovasyona önem verdiklerini ifade ederek,yeni teknolojileri adaya getirmeyi ve müşterilerle buluşturmayı misyon edindiklerini belirtti. Köse, izolasyon, solar paneller gibi birçok konuda kendilerini geliştirmekle beraber dünyayı yakından takip ettiklerini ifade ederek aynı zamanda ISO 9001:2008’i de alarak standartlarına verdikleri değeri de pekiştirmiş olduklarını söyledi. Köse, “İnşaat sektöründe belirli bir standardınız olmazsa ayakta kalmanız oldukça güçtür. ISO belgemiz bu standardımızdan vazgeçmediğimiz ve müşterilerimize en iyiyi sunmayı hedefleyen bir şirket oluşumuzun da göstergesidir bizce” ifadelerini kullanarak sözlerini tamamladı.
Laden Köse Göktaş:
Genel Proje Koordinatörü ve İç MimarLaden Köse Göktaş ise şirketin bir aile şirketi olduğunu ancak herkesin kendine ait knowhowlarıbulunduğunu belirtti. Laden Köse, tüm çalışanların ve üst düzey yetkililerin tüm bilgi birikimlerini, deneyimlerini aynı çatı altında paylaşmaktan mutlu olduklarını belirtti.

“Artık konut anlayışı değişti”
Laden Köse ortaya çıkardıkları olumlu enerjinin müşteriye geçmesinden dolayı ayrıca keyif aldıklarını ifade ederek yarattıkları bu sinerjinin yapılarına da yansıdığını kaydetti. Köse, “Bu sinerji,inovasyon ve teknoloji ile harmanlanınca ortaya çıkan yapılar alışılagelmişin dışında oluyor. Artık 2016 dünyasında akımların standartlıktan oldukça uzak olduğunu görüyoruz. Ki bizim ülkemizde çok uzun zaman tüm yapılar birbirinin devamı gibi inşaa edilmiş, farklı şirketler yapsa bile görüntü itibari ile hepsi aynı olmuştur. Bizler yapıların şeklini de 2016 dünyasına yakışır şekilde yaratırken kullanılan malzemelerin de kalitesine oldukça önem veriyoruz. Ülkemizin iklim şartlarını bugüne kadar insanların evlerinde yaşadıkları sorunları göz önünde bulundurarak malzeme seçiminde oldukça hassas davranıyoruz. Artık konut anlayışı çevresi duvarlarla çevrili betonarmelerden ibaret değil, yaşadığınız evler hayatınızı sizi yansıtıyor. Bu sebepledir ki müşterilerimizin geri bildirimleri ya da önerileri bizler için oldukça önemli” diye konuştu.

“Verdiğimiz emeklerin karşılığını almaya başladık”
Laden Köse Göktaş, son zamanlarda yabancı yatırımcıların da rağbet ettiği ülkemizde yaşam vaad etmek, kaliteyi ve inovasyonu göstermenin şart olduğunu kaydederek, tercih edilen inşaat firması olabilmek adına verdikleri emeklerin karşılığını da almaya başladıklarını söyledi.
Laden Köse, “Aynı zamanda ISO belgemizde Ceren Bey’in bahsettiği gibi taviz vermediğimiz kalitemizin de belgesidir. İnşaatlarımızda görev alan arkadaşlarımızın da güvenliği bizler için oldukça önemli, önce iş güvenliği diyerek gerekli ekipman ve eğitimleri çalışan arkadaşlarımızla paylaşmaktan gururluyuz. Ayrıca tüm çalışanlarımızın yani ofiste çalışan arkadaşlarımızın da eğitimleri bizler için önemli. Örneğin geçen hafta beden dili eğitimimizi tamamladık. Kendine, çalışanlarına bilgi yatırımı yapan şirketlerin temellerinin her geçen gün daha da sağlamlaştığını gözlemlemekteyiz” ifadelerini kullandı.

Cevap Yaz

Email adresiniz gizli kalacak.